Via deze pagina willen we u graag linken naar enkele belangrijke toeristische activiteiten rond onze vakantiewoning. Zo kan u perfect iedere dag een leuke uitstap plannen.

De Sixtusbossen

De Sixtusbossen bevatten heel wat bijzonderheden. Kom de dikste eik uit de streek ontdekken, geniet van de bijzondere roep van de wielewaal of van het waterspel van de vinpootsalamander. Kinderen kunnen zich uitleven in de speelzone.

De troeven:  De weidse omgeving, Speelzone, Zeldzame diersoorten zoals de rode bosmier, De grootste reeënpopulatie van de Westhoek, Aaneenrijging van bossen

Ligging & Bereikbaarheid: Ingang met parkeermogelijkheid
Leeuwerikstraat – 8640 Vleteren

Fietsroute t’Veurne-ende (36km)

‘Het veur-ende’ is plaatselijk dialect voor kopakker, het uiteinde van een veld. We fietsen meestal op het ‘veur-ende’ van Vleteren en doen daarmee bijna de volledige omtrek van Vleteren. Onderweg houden we 13 keer halt aan een boerderij of ergens te velde. Via leuke tekeningen en interessante tekstjes op een educatief bord, kom je meer te weten over een bepaalde sector van het landbouwbedrijf in de onmiddellijke omgeving. Hier en daar hebben we ook voor wat interactieve elementen gezorgd. De route is bewegwijzerd aan de hand van blauw-gele stickerpijlen. Een folder met de routebeschrijving en plattegrond is verkrijgbaar aan de balie van de dienst toerisme in De Sceure.  Je kan de route ook downloaden via onderstaande link of door het inscannen van de QR-code die je bij het startbord vindt aan de Sceure.

http://plattelandspadvleteren.weebly.com/ 
Download hier de fietsroute

Brouwerij Deca

Brouwerij Deca is gevestigd in Woesten en toegankelijk voor bezoek. Bieren: Georges IV, Vleteren Alt, Vleteren 12 blond, Vleteren 12 bruin, Antiek 8°, Antiek 5° blond, Vleteren 8 Port barrel aged. Naast eigen pareltjes verkopen ze ook de biertjes van de gastbrouwers. In 2019 werd een nieuwe degustatie ruimte ‘Deca-Bar’ in gebruik genomen, open op zaterdag van 13 tot 18 uur. Op zaterdag van 13u tot 18u is er tevens mogelijkheid tot een korte rondleiding in onze brouwerij (gratis).

Wanneer? Op afroep.  Vanaf 10 personen: bij voorkeur reserveren.  Van dinsdag tot en met zaterdagvoormiddag is tevens een rondleiding met degustatie mogelijk mits reservatie, minstens 1 week op voorhand.  Reservatie via info@decabrouwerij.be of 057/422 075.

In de Vrede

Donkerstraat 13, 8640 Westvleteren

Voor verdere info zie: www.indevrede.be

Enkel in Ontmoetings Centrum “In de Vrede” degusteer je het “beste bier ter wereld”, want de Trappisten van Westvleteren worden slechts hier geserveerd. De trappist is met uiterste zorg gebrouwen van zuivere natuurlijke grondstoffen in de plaatselijke Sint-Sixtusabdij. Dit is genieten op alle vlakken, van een unieke godendrank bij een stevige belegde boterham in de hedendaagse ruimte, of van de zon op het groene terras bij een dagvers hoeveijsje, een mazarinetaartje of een stuk hommelpaptaart. De lunch wordt bij voorkeur afgesloten met een “Coupe In de Vrede”, bereid met heerlijk ijs en Westvleteren Trappist! Ondertussen kunnen de kleinsten onze speeltuin ontdekken. De kinderen kunnen naar hartenlust ravotten op moderne en veilige speeltuigen.

In de winkel kun je terecht voor trappist, abdijkaas, abdijpaté, kruydekoecke, hennepot en tal van andere streekspecialiteiten (indien voorradig), zodat je thuis van deze zaligheden kunt nagenieten!

Groepen maken vooraf een afspraak en reservatie. Zo kunnen we alles in het werk stellen om jullie optimaal te ontvangen!

Sint-Sixtusbrouwerij

Donkerstraat 12, 8640 Westvleteren
De abdij en brouwerij zijn niet toegankelijk voor het publiek.

Voor verdere info zie: https://sintsixtus.be

In 1838-1839 begonnen de broeders in de priorij voor het eerst met brouwen van de trappist. In 1945 besliste de abt om de productie in te perken, net voldoende om de abdij te onderhouden. Tegenwoordig worden er drie bieren gebrouwen: Trappist Westvleteren Blond (5,8°), 8 (8°) en 12 (10,2°). Ook in 2014 werd de Westvleteren 12 door de website RateBeer.com verkozen tot beste bier ter wereld. De Westvleteren 8 scoort ook hoog in de lijsten. Westvleteren blijft een dynamische brouwerij die de hoge kwaliteit van haar trappistenbier wil waarborgen. Traditie én hedendaagse knowhow bepalen de karakterstieke Trappist Westvleteren!

De trappistenbieren Westvleteren zijn enkel te koop voor particulieren in winkeltje van OC in de Vrede (12 flesjes p.p.) of in de brouwerij na online reservatie via www.trappistenwestvleteren.be

Vakantiewoning De Groene Boomgaard

De Struise Brouwers

Kasteelstraat 50, 8640 Oostvleteren
T 057 36 44 12
www.struise.com
struisesales@gmail.com

De brouwerij is alleen toegankelijk voor het publiek op zaterdagnamiddag van 14 u. tot 18 u.
Door beperkingen, ons opgelegd inzake voedselveiligheid, zijn kinderen (-16j) en dieren echter niet toegelaten. Degustaties in groepsverband zijn enkel mogelijk op dinsdag-, woensdag- en vrijdagnamiddag.  Graag contact opnemen minstens één week op voorhand. Bieren: Pannepot, Black Albert, Tsjeeses, Sint Amatus, Kloeke Blonde, Havic, Aestatis, Cuvée Delphine, …
De Struise Brouwers werd op de site RateBeer in de top 5 geplaatst van beste Belgische bestemmingen waar kan genoten worden van een lekker streekbiertje (Awards 2018)!

Koffieproducent Coffee Matubu – de koffieroosterij bevindt zich op de bovenverdiepingen van De Struise Brouwers. De koffie wordt immers ook gebruikt om te verwerken in bepaalde bieren.

Scooterverhuur

Verken de Westhoek in stijl.
Trommel enkele vrienden op, maak een lekkere picknick, stippel een leuke route uit en vertrek met de scooter doorheen de Westhoek. Las zeker nu en dan een pitstop in zodat je ten volle kan genieten van de vergezichten.

 

Scooterverhuur Vitesje
Kruisboomstraat 5, 8640 Oostvleteren
info@vitesje.be
0494 300 961 of  0499 413 212

Vanaf april/mei 2021 scooterverhuur in Oostvleteren. Meer info www.vitesje.be

Ateljee 5 

Ateljee 5, jouw specialist in ambachtelijk roomijs en sorbet. Proef onze pure en eerlijke producten in ons ijssalon of bij je thuis. Laat je verleiden door ons assortiment en plaats je bestelling. Je kan je aankopen bij Ateljee 5 ter plaatse afhalen of een afhaalpunt bij jou in de buurt aanduiden tijdens je bestelling.

 

 

 

Vakantiewoning De Groene Boomgaard

VERTELDOZE BY INGEBORG SOHIER

Ongewild wordt iedereen meegezogen in  een echt of verzonnen verhaal met De Verteldoze Ingeborg Sohier

Verteller Natuur-,cultuur- en erfgoedgids ,voor de Westhoek in Vlaanderen en Noord-Frankrijk. Lid van Cultuursmakers ​Westhoek en Vleteren.

E-mail: ingeborg.sohier@hotmail.com
T. ​0471/82.52.55
Website: KLIK HIER